het nieuwe werken
Het Nieuwe Werken Stichting Innovatie Arbeid. LinkedIn. Twitter. LinkedIn. Twitter.
arbeid organisatie en innovatieprocessen. ondernemerschap economie en innovatiebeleid. werkbaar werk en langere loopbanen. De combinatie van telewerken flexkantoren en een nieuwe stijl van leiding geven lijkt in opmars. vormt samen het concept Het Nieuwe Werken. Dit krijgt de laatste jaren veel aandacht en lijkt op het eerste zicht als een voor zowel werkgever als werknemer aantrekkelijke optie gepresenteerd te worden. Welke effecten mogen we verwachten voor de organisatie? Steeds meer organisaties schakelen over naar een mix van thuis/afstandswerken en het herorganiseren van de werkplekken zodat een werknemer geen vaste bureau? meer heeft om te werken.
Het nieuwe werken intussen niet zo nieuw meer?
Het nieuwe werken intussen niet zo nieuw meer? Geplaatst door Robert Half op 18 april 2016. Meer en meer bedrijven zien het nut in van het nieuwe werken omdat het de efficiëntie en de tevredenheid bij de werknemers verhoogt. Maar hoe groot is de impact van het nieuwe werken op de dagelijkse werking van uw organisatie? Dat bepaalt u grotendeels zelf. Het nieuwe werken meer dan een hip kantoor. Het nieuwe werken gaat verder dan een hippe kantoorinrichting.
Het Nieuwe Werken Blog Verruimt uw inzicht in Het Nieuwe Werken.
Het mooie van mail is toch juist dat je altijd kunt antwoorden wanneer het jou uitkomt? 27 november 2015 door Marcia Van Kampen. Het Nieuwe Werken Blog Verruimt uw inzicht in Het Nieuwe Werken. 1 2 3 4 5 Volgende. Het Nieuwe Werken Blog is een online magazine over de veranderende wereld van werk en organiseren. Ontvang een GRATIS abonnement via. Het Nieuwe Werken kan ook zonder commitment van het management? Eens als de arbeidsvoorwaarden en tools er maar zijn. Eens de verandering komt toch vanuit jezelf. Oneens geen betere rol dan de voorbeeldrol. Oneens als het niet opgelegd wordt dan veranderen we ook niet. Het Nieuwe Werken Evenementen.
Het Nieuwe Werken mediarte.be.
Wanneer het noodzakelijk is om samen te werken wordt dit beslist door het team of de afdeling. Het Nieuwe Werken versus Het Oude Werken. Werken op zelfgekozen tijd en plaats versus werken op kantoor en binnen vaste tijden. Het resultaat van het werk is belangrijk versus je aanwezigheid en je uren zijn belangrijk. Leidinggeven vanuit vertrouwen versus leidinggeven vanuit controle. Goede ICT-voorzieningen voor mobiel werken versus goede ICT-voorzieningen voor werken op kantoor. Werken 2.0 betekent dus niet een MacBook op een zelfgekozen werkplek op een zelfgekozen tijdstip met een baas die je de hele dag belt om zeker te zijn dat je wel aan de slag bent.
De tien principes van Het Nieuwe Werken Vacature.com.
GA NAAR Voor Werkgevers. Jobs Carrière Tools testen Magazine Contact Inloggen. GA NAAR Voor Werkgevers. TERUG NAAR OVERZICHT De tien principes van Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken is veel meer dan alleen thuiswerken en flexibele uren hebben. De volgende tien principes zijn van belang. Medewerkers beoordelen op hun resultaten niet op hun aanwezigheid. Ervoor zorgen dat medewerkers duidelijk weten wat er van hen verwacht wordt door kwalitatieve en/of kwantitatieve criteria in te bedden. Medewerkers de autonomie geven om zelf te bepalen hoe ze hun resultaten behalen. Voor de nodige infrastructuur zorgen om plaats en tijdsonafhankelijk te werken technologie werkplek. Een bepaalde vorm van flexibel werk toelaten.
Het Nieuwe Werken VDAB.
Je mag regelmatig een dag thuiswerken. Zo kan je werkgever besparen op kantoorruimte én worden de files korter. Is dat Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken HNW behelst veel meer! Het is behalve een nieuwe werkstijl ook een nieuwe manier van denken van leren en zelfs van leven. FOD Sociale Zekerheid is helemaal mee in het verhaal. Frank Van Massenhove voorzitter directiecomité vertelt over zijn ervaring met Het Nieuwe Werken vanuit de praktijk. Wil je ook mee zijn? Met de webcursus Het Nieuwe Werken ben je meteen gelanceerd. Je vindt er uitgebreid en gefundeerd antwoord op de meest prangende vragen. Wat is Het Nieuwe Werken en wat levert het op?
Het doel van het nieuwe werken.
Cathy Camertijn 2012 Bron Handboek Het Nieuwe Werken http//www.handboekhetnieuwewerken.nl/. In deze bijdrage wil ik ingaan op wat volgens mij het doel is van het nieuwe werken. Het nieuwe werken geeft ons de indruk dat er alsmaar meer afstand komt afstand onder collegas afstand tav het kantoor afstand tav onze organisatie. Het creëren van deze afstand en dus ook een minder gevoel van betrokkenheid is een reëel gevaar van het nieuwe werken. Om een goede en krachtige invoering van het nieuwe werken te doen is het belangrijk als onderneming om eerst te gaan investeren in het creëren van verbinding.
Weg van de 9 to 5? Dit is Het Nieuwe Werken HLN.be.
Over Het Nieuwe Werken bestaan nog heel wat misverstanden. Zo gaat het over meer dan af en toe thuis lees meer op Kanaal Geld.
Het Nieuwe Werken bij Digipolis Digipolis.
De definitie van Het Nieuwe Werken.
Een definitie van het nieuwe werken is zelfs op Wikipedia nog niet te vinden. Veel mensen worstelen met dit begrip omdat er vanuit meerdere standpunten kan worden geredeneerd. De eerste manier van redeneren gaat uit van de mogelijkheden die nieuwe technologie voor de mens werknemer te bieden heeft. Een definitie van het nieuwe werken zou dan als volgt kunnen luiden. HNW is het plaats en tijdonafhankelijk kunnen werken. Ondersteund door moderne mobiele technologie. Bij deze definitie staat de mens centraal. Wanneer we redeneren vanuit het werk dan wel de werkgever krijgen we een andere definitie.
De gevolgen van Het Nieuwe Werken Jobat.be.
De opbrengst van die investering kan wel eens tegenvallen. In de praktijk merk ik dat Het Nieuwe Werken vooral succesvol is in die bedrijven die aandacht hebben voor het hele plaatje aldus Peter De Bley. Het Nieuwe Werken vraagt in veel bedrijven om een cultuurverandering met een focus op plaats en tijdonafhankelijk werken. Dat heeft effect op de structuur en de manier van leidinggeven. Belangrijk is dat er tegelijk geïnvesteerd wordt in vorming en opleiding. Ik stel vaak vast dat een werkgever wel allerlei IT-tools ter beschikking stelt van het personeel maar dat niet iedereen die even goed gebruikt. Zo is bijvoorbeeld niet iedereen even handig in het opzetten van een videoconference.

Contacteer ons

werk vinden avondwerk cloud werkplek vanuit thuis werken hoe snel geld verdienen manieren om geld te verdienen geld verdienen met youtube het nieuwe werken vakantiebaan